You, the petitioner
There is news!
17 10 25 cdp on bi anual clock change 11

Abolish daylight saving time

64,030 signatures

Daylight saving time is unhealthy. When adjusting the clock, especially in spring, we see the most casualties. Heart attacks, strokes, traffic accidents. So many deaths, and why? To have one hour more light during summer, which is in fact not true. The clock just indicates something different.

In Dutch

Petition

We

the inhabitants of Europe,

 

observe

that daylight saving time is no longer necessary. People are more affected than it is useful. The hour more daylight it's ever set for; That goal has long since passed away completely.

 

and request

to abolish daylight saving time.

And next year we will not participate anymore.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Europees Parlement 
Petition desk:
Closing date:
2022-12-31 
Lead petitioner:
Anouk Verhaaff 
Organisation:
facebook.com/Stopdezomertijd 
Website:

History

Signatures

Updates

Stop de zomertijd! Oproep tot per direct afschaffen van de zomertijd!

Nu het in de ziekenhuizen alle hens aan dek is en artsen en verpleegkundigen op hun tandvlees lopen om de coronacrisis te verslaan, is het belangrijk om prioriteiten te stellen! Artsen en verpleegkundigen en een ieder die op dit moment heel erg belangrijk is om de coronacrisis te verslaan, moeten zich niet druk maken over zomertijd. Ieder die op hun tandvlees loopt om iedereen te redden die zorg nodig hebben heeft wel iets anders aan zijn hoofd.

+Read more...

Denk ook aan de verplegers in de verzorgingstehuizen en gehandicapteninstellingen of defensie, iedereen die al een kwetsbare gezondheid heeft. Voor hen willen wij van Stop de Zomertijd per direct afschaffing van de zomertijd welke aankomende weekend in zou gaan!

Wetenschappers over de gehele wereld hebben al meerdere malen bewezen dat het verzetten en verstoren van de biologische klok desastreus kan zijn.

Er is geen beter moment dan in deze crisis dit af te schaffen!

Je weerstand en immuunsysteem kunnen met het coronavirus er absoluut geen verstoring erbij hebben. Het argument dat het voor het verkeer voor of nadelen zou kunnen hebben kan nu niet opgaan, want het grootste deel van de bevolking werkt thuis! Geen enkel argument zou goed genoeg zijn om het niet per direct afschaffen van het verzetten van de klok te vergoeilijken. Europarlementariërs hebben al gestemd om te stoppen met het twee keer per jaar verzetten van de klok vanaf 2021. Verder geven rapporten aan dat de huidige tijd het beste zou zijn. De mens is meer gebaat bij een tijd die zo dicht mogelijk bij hun zonnetijd ligt!

#coravannieuwenhuizen #rivm #corona #markrutte #zomertijd #afschaffen #nu #zorg #artsen #verplegers #noodkreetstop

2020-03-24

Zomertijd bij zondag met Lubach!

2019-03-27

Gezondtijd!

In samenwerking met Platform betere tijden en Standaardtijd/altijd wintertijd is het samenwerkingsverband Gezondtijd! opgericht. Uit naam van dat samenwerkingsverband is er gisteren een brief uitgegaan naar minster Ollongren:

Geachte mevrouw Ollongren,

Bij deze bieden wij u graag per direct onze gecombineerde jarenlange ervaring en expertise aan in het onderwerp zomertijd/wintertijd.

+Read more...

Wij zijn van mening dat wij een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het op korte termijn nemen van een goed gefundeerd en weloverwogen besluit. Zowel in de keuze wel/niet verzetten van de klok als in de keuze voor permanente zomer- of wintertijd.

Gezien de korte doorlooptijden van dit proces hopen wij op zeer korte termijn met u om tafel te mogen zitten om onze expertise in deze complexe materie te delen. Dan kunt u goed onderbouwd de voorgenomen polsingen van focusgroepen en raadpleging van belangenorganisaties en wetenschappelijke experts uitvoeren.

Ons standpunt is helder: wij zijn tegen het twee keer per jaar verzetten van de klok en vóór een permanente standaardtijd (wintertijd, UTC+1). Hiervoor hebben wij een groot aantal ijzersterke en wetenschappelijk onderbouwde argumenten die wij graag toelichten.

De chronowetenschap betreft een relatief jonge discipline die zich razendsnel ontwikkelt en zeer waardevolle innovatieve onderzoeken doet. Wij slaan een brug tussen wetenschap en maatschappij door deze complexe en, naar steeds meer blijkt, uiterst belangrijke materie eenvoudig uit te leggen. Veel Aha!-momenten!

Daarnaast beschikken wij over relevante wetenschappelijke en maatschappelijk betrokken contacten in binnen- en buitenland. Wij zijn afzonderlijk van elkaar al jaren met dit thema bezig en hebben een enorme schat aan informatie en bronnen verzameld. Doe er uw en onzer aller voordeel mee!

In afwachting van uw antwoord,

met vriendelijke groeten,

Gezondtijd!, een samenwerkingsverband tussen:

Stop de Zomertijd! - zomertijdafschaffen.petities.nl

Standaardtijd / Altijd wintertijd - altijdwintertijd.nl

Platform Betere Tijden - beteretijden.org

Naar aanleiding van deze brief hebben we vanmorgen een persbericht verstuurd:

Geachte redacties en journalisten,

Naar aanleiding van het Europese besluit om te stoppen met twee keer per jaar de klok te verzetten, hebben een aantal burgerinitiatieven de handen ineen geslagen en het samenwerkingsverband ’Gezondtijd!' opgericht.

Het doel van Gezondtijd! is om de regering te doen inzien welke belangrijke positieve effecten een vaste standaardtijd (UTC of UTC+1) en negatieve effecten een jaarlange ‘zomertijd’ (UTC+2) heeft op de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van alle Nederlanders. Een vaste standaardtijd, oftewel Gezondtijd! is op alle fronten een veel betere keuze voor ons land.

Gisteren hebben wij de bijgevoegde brief aan minister Ollongren verzonden.

Groet,

Gezondtijd!, een samenwerkingsverband tussen:

Stop de zomertijd! zomertijdafschaffen.petities.nl Altijd wintertijd altijdwintertijd.nl Platform Betere Tijden beteretijden.org

Mocht een van u contact op willen nemen met Gezondtijd! kunt u bellen met Anouk Verhaaff: 06 XX XX XX XX of mailen : stopdezomertijd@gmail.com

Ik hou iedereen hier op de hoogte!!

2018-10-03